Центральні органи виконавчої влади Чеської Республіки в процесах децентралізації та регіоналізації - Haydanka, Y. I. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2017)
Розглядаються особливості функціонування політичного рівня децентралізації та регіоналізації Чеської Республіки через аналіз діяльності центральних органів виконавчої влади. Відзначається, що у структурі центральних органів виконавчої влади розв’язання найбільш суперечливих питань процесів децентралізації та реалізація державної стратегії регіоналізації політичної системи належить до компетенції Міністерства регіонального розвитку.З’ясовано, що протягом досліджуваного періоду Чеська Республіка показує високий рівень ефективності та децент-ралізації системи державного управління. Відзначається, що сучасна система центральних органів виконавчої влади Чеської Республіки стала наслідком цілеспрямованої політики держави на децентралізацію публічного управління. В країні функціонує розгалужена система центральних органів виконавчої влади, діяльність яких, у тому числі, направлена на підтримку регіонального розвитку.