Вплив світової фінансової кризи на соціально-політичне становище Італійської Республіки - Svetlakova, M. A. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2014)
Глобальна економічна криза, безумовно, стала найважливішою міжнародною подією в сучасному світі, який і надалі буде формувати майбутнє Європейського Союзу та країнчленів ЄС. його вплив на політику та суспільство, на сьогодні, як і вплив на економіку, залежать від специфіки його внутрішніх ситуацій.У даній статті ми розглянемо його вплив на Італію і можливі результати, а саме: результати, які будуть відображати італійську політику в найближчому майбутньому. Увага буде зосереджена головним чином на політиці та суспільстві, хоч часто ми будемо посилатися на економіку, для того щоб пояснити політичні та соціальні зміни.Крах Lehman Brothers у вересні 2008 року показав всю серйозність кризи і відзначив начальну точку економічного надзвичайного становища безпосередньо для Італії.Втрата робочих місць, очевидно, були найбільш значними соціальними наслідками кризи. Рівень безробіття зостався майже стабільним упродовж початкового періоду спаду, але різко піднявся у 2009 році з подальшим підвищенням у 2010 році.В Італії глобальна криза вплинула на соціальну систему, яка погіршилася через політичну нестабільність та економічний занепаду. Глобальна криза в Італійській Республіці також формувала і політичний баланс в країні.Таким чином, глобальна криза стала втраченою можливістю для Італії переглянути свій економічний та політичний занепад.