Структурна перебудова промисловості регіону як передумова сталого розвитку національної економіки (на прикладі Дніпропетровської області) - Vlasiuk, V. E.; Byk, L. I. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2014)
Проведено аналіз господарської діяльності у виробничій сфері Дніпропетровської області у період розвитку і в процесі трансформації виробничого сектора національної економічної системи. Зокрема був проведений аналіз фактичного стану соціальноекономічного розвитку Дніпропетровської області наприкінці XX ст. та його сучасний стан задля знаходження тенденцій змін, ознак їх прояву та впливу на рівень життя населення. Проведено аналіз стану окремих галузей промисловості Дніпропетровської області. З’ясовано, що основа промисловості області – металургія. Був проведений порівняльний аналіз галузевої структури промислового виробництва Дніпропетровської області за найважливішими видами продукції, що характеризують його економіку у 1997 та у 2012 рр. Даний аналіз дав змогу виявити зміни у структурній перебудові промисловості області. Досліджено основні показники соціальноекономічного розвитку Дніпропетровської області. Зокрема було з’ясовано, що динаміка соціальноекономічного  розвитку регіону за основними показниками перевищила середні значення по Україні, а головними підсумками 2011 р. стало стійке зростання в основних секторах економіки Дніпропетровської області. Були з’ясовані проблеми розвитку економіки регіону та його подальші перспективи. Розглянуто фактори формування регіональної господарської політики та принципи структурної перебудови промисловості.