Роль церкви в подіях Майдану: на матеріалах інтерв’ю - Chubarko, V. V. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2015)
У представленій статті автором розглядається роль Церкви в подіях Майдану впродовж листопада 2013лютого 2014 рр. Українська Революція Гідності дала можливість церквам різної конфесійної приналежності визначитися щодо своєї участі у соціальнополітичному процесі, продемонструвати відповідність проголошеного церквою соціального вчення конкретній практиці його реалізації. Переважна більшість церков і релігійних організацій України адекватно відповіла на виклики епохи, вийшовши на Майдан разом із своїм народом, із віруючими своєї конфесії і надаючи їм духовну, молитовну та іншу підтримку. Стан розробки даної проблеми спонукав автора доповнити загальну картину локальним опитуванням, яким охоплені саме рядові духовники українського народу, що мають особливу думку з приводу подій Майдану. Аналізуються результати якісного дослідження, цільову групу якого склали священики Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Православної Церкви Московського Патріархату, Української Грекокатолицької Церкви, Церкви Євангельських християнбаптистів. Визначається ставлення Церкви до Майдану як до важливого суспільного явища, досліджується, яким чином Церква долучилася до майданного протесту українського народу, а також акцентується увага на висновках, які зробила Церква з подій Революції Гідності.