Менеджмент у видавництві сучасного періоду - Усубаліев, О. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2019)
Важливість і соціальна роль управління в системі маркетингу нашого глобального світу величезна.Управління має функцію впливу на всю функція управління в будь-якій процедурі діяльності здійснюєтьсяменеджерами. Менеджери є рушійною силою управління. Менеджери безпосередньо впливають наформування культури і суспільства, тобто соціальної системи, за їх розглянутими, цілеспрямованимидіями і можливостями.Видавництво – це цілісна система і прибутковий бізнес. У видавничому просторі сучасногоперіоду наявні характеристики всіх типів бізнесу. Також видавництво розглядається як послуга дляспільного суспільства, тому що видавці, що здійснюють діяльність у видавничій сфері, видають книги,які використовуються в освітній сфері і здатні змінювати громадські та соціальні точки людей. Томусуспільство хоче, щоб видавці працювали не для своїх акціонерів, а для суспільства.На даний момент існує проблема на видавничому ринку. Проблема полягає в тому, що видавцівиправдовують все, щоб продати вироблену ними продукцію, з мотивами доходу. Ми повинні взятидо уваги, що існують різні стандарти публікації. Таким чином, існують настільки прозорі видавці, які,крім доходу під час видання книги, враховують роль книги в суспільстві і прагнуть видавати книги зтитулами, що відповідають високим стандартам у сфері науки, освіти, навчання, літератури, а такожназви, які будуть прийняті читачами. Такі видавці є прозорими у своїй роботі. Це громадяни, які думаютьпро свою батьківщину і людей, своє майбутнє. Як ми знаємо, сфера бізнесу є складною системою. Коженбізнесмен (підприємець), який будує свою підприємницьку діяльність, має на меті отримати дохід. Крімтого, розмір доходу в бізнесі залежить від бізнесмена (підприємця) та його здібностей. Як відомо, сферапублікації також є бізнесом.