Історичне походження та види читання (декламації) науки - Valiyev, A. A. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2017)
Стаття заснована на дослідженні створення чітальнома науки (декламація), його історія формування та типів. Наука читання сформувалася по відношенню до різних правил читання Корану слів. Він має певні правила, історію розвитку та джерело літератури. Ця наука є першою наукою між ісламськими науками і вважаються одним з фундаментальних наук в богослов’ї досліджень. Тому що мусульмани читали Коран правильно через assistment ТИС науки, і вони знали, і інформували багатство сенсу Корану. З цих причин мусульмани зробили все можливе, щоб розвивати цю науку з раннім періодом ісламу і результуючими мусульманами зробили все можливе для розвитку цієї науки в ранньому віці ісламу, і, нарешті, читання (recitaion), розроблений у науці і вона живе своїм прогресивним періодом сьогодні. Через читання сенс вірша розуміється так: «Бог боїться служниць своїх вчених». Але істинний сенс цього вірша «тільки вчені серед його слуг бояться Бога». İbnul-Джазарі сказав, що цей вірш є хибним, і цю думку сказав не Абу Ханіфа, автор цього вірша НЕ Абу Ханіфа. Деякі коментатори зазначили, що розслідування не було пов’язане з ним.