Брендинг територій у сучасних політичних практиках - Nagornyak, T. L. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2014)
Презентується обґрунтування брендингу територій як напряму сучасної політики глобального , національного та регіонального рівнів. Вказані кореляції світових рейтингів країн / міст та їх брендингових стратегій як територій. Доведено, що бренд території це нематеріальний продукт політичної діяльності, який здатний виступати в якості активу, індикатора розвитку громадянського суспільства, інструментом політичної практики порозумінь суспільства та держави, чинником самоорганізації території у контексті ціннісного відтворення колективних смислів. Автор виділив основні причини та ключові фактори нейтрально – негативного концептобразу України на основі узагальнення емпіричного матеріалу (соціологічні опитування, медіааудит внутрішнього і зовнішнього інформаційного простору України, експертна оцінка владноопозиційного дискурсу). Стаття включає в себе способи корекції стратегії брендингу України , особливо щодо утримання та метафор інформаційної політики держави, нормативноправової бази державного брендинго та реформи своєї територіальної системи.