Антисемітизм у лавах лейбористської партії Великої Британії: характерні особливості та наслідки - Кozerod, O. V. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2016)
Стаття є комплексним дослідженням, присвяченим проблемі антисемітизму у лавах лейбористів Великої Британії. Автор аналізує основні ідеологічні причини, які покликали до життя велику кількість антисемітських інцидентів із участю провідних лідерів партії. Вивчаються перебіг суспільної дискусії та практичні заходи влади, які стосуються подолання антисемітизму у цій впливовій політичній силі Великої Британії. На підставі матеріалів європейської преси та робіт західної історіографії, автор проводить аналіз ситуації з антисемітизмом у істеблішменті цієї країни. У підсумку робиться висновок щодо актуальності подій для інших європейських країн, які мають загрозу зростання расизму та антисемітизму. У підсумку автор стверджує, що реакція політичної еліти Великої Британії може слугувати прикладом для політичних еліт та партій інших країн Європи. На жаль, до цього часу деякі політичні сили не тільки досить часто використовують антисемітську ріторику у своїй діяльності під час виборів, але й навіть включають подібні ідеї у свої передвиборні програми.