Сайти бібліотек, що надають інформацію користувачам (на основі вітчизняного та зарубіжного бібліотечного досвіду) - Ісмайлов, Надір; Халафова, Севда (Науково-теоретичний альманах Грані, 2022)
Основна мета дослідження – дослідити взаємодію сайтів електронних бібліотек як елементів системи управління інформаційними ресурсами на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду. Вона полягає у визначенні розташування електронних сайтів бібліотек та інформаційних центрів як елемента управління інформаційними ресурсами, інтерпретації інформаційних ресурсів як системи, аналізі їх матеріально-технічних можливостей. У цифровому середовищі, місце сайтів бібліотек є в управлінні інформаційними ресурсами. У статті розглядаються характеристики електронних сайтів, які утворюють основну інтерфейсну структуру бібліотечних систем. Виходячи з досвіду конкретних бібліотек, висвітлюються вимоги до використання бази електронних ресурсів. Проаналізовано інформаційні ресурси, опубліковані на вітчизняних та зарубіжних сайтах електронних бібліотек, якими користуються академічні користувачі та читацькі групи, а також роз'яснено їх відповідні пошукові можливості. У статті також розглядається взаємодія бібліотеки Азербайджанської дипломатичної академії-ADA та веб-сайту Бібліотеки Конгресу США з інтерфейсом електронної бібліотеки та електронного каталогу як приклад вітчизняного та зарубіжного досвіду електронної бібліотеки.