Періодичні видання 1920-х рр. як джерело до вивчення стану економічних взаємовідносин між РСФРР і УСРР - Sokyrska, V. V. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2014)
Важливу роль у дослідженні економічних відносин між радянськими республіками у 20ті рр. минулого століття відіграє економічна періодика. Поряд з дослідженням архівних джерел вона становить безцінну джерельну базу. Завдяки періодичним виданням розроблялися як практичні питання, що стосувалися промислової галузі, сільського господарства і торгівлі, так і теоретичні питання політичної економії, статистики і фінансів. У центрі уваги – мотиви створення, умови функціонування та інформативні можливості періодичних видань цього часу. Характерною особливістю більшості досліджених нами періодичних видань є різноплановість їх інформації, яка міститься в рамках єдиного випуску. Прикладом цього може слугувати будьякий часопис такого роду. На сторінках досліджених нами видань розміщували праці видатних теоретиків і практиків у галузі економіки, фінансів, статистики того часу. Велика увага приділялася дослідженню планування господарства в СРСР у працях багатьох радянських економістів. Досліджена періодична преса є цінним джерельним масивом, залучення якого дозволяє значно збагатити знання з історії економічних взаємовідносин між провідними суб’єктами Союзу РСР – Російською Соціалістичною Федеративною Республікою і Українською Соціалістичною Радянською Республікою у 1920х рр. Проурядова періодика відображала кроки влади щодо здійснення фінансової політики як однієї з умов зміцнення держави, віддзеркалювала проблеми соціальноекономічних перетворень.