Менеджмент у видавництві сучасного періоду - Усубаліев, О. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2019)
Важливість і соціальна роль управління в системі маркетингу нашого глобального світу величезна. Управління має функцію впливу на всю функція управління в будь-якій процедурі діяльності здійснюється менеджерами. Менеджери є рушійною силою управління. Менеджери безпосередньо впливають на формування культури і суспільства, тобто соціальної системи, за їх розглянутими, цілеспрямованими діями і можливостями. Видавництво – це цілісна система і прибутковий бізнес. У видавничому просторі сучасного періоду наявні характеристики всіх типів бізнесу. Також видавництво розглядається як послуга для спільного суспільства, тому що видавці, що здійснюють діяльність у видавничій сфері, видають книги, які використовуються в освітній сфері і здатні змінювати громадські та соціальні точки людей. Тому суспільство хоче, щоб видавці працювали не для своїх акціонерів, а для суспільства. На даний момент існує проблема на видавничому ринку. Проблема полягає в тому, що видавці виправдовують все, щоб продати вироблену ними продукцію, з мотивами доходу. Ми повинні взяти до уваги, що існують різні стандарти публікації. Таким чином, існують настільки прозорі видавці, які, крім доходу під час видання книги, враховують роль книги в суспільстві і прагнуть видавати книги з титулами, що відповідають високим стандартам у сфері науки, освіти, навчання, літератури, а також назви, які будуть прийняті читачами. Такі видавці є прозорими у своїй роботі. Це громадяни, які думають про свою батьківщину і людей, своє майбутнє. Як ми знаємо, сфера бізнесу є складною системою. Кожен бізнесмен (підприємець), який будує свою підприємницьку діяльність, має на меті отримати дохід. Крім того, розмір доходу в бізнесі залежить від бізнесмена (підприємця) та його здібностей. Як відомо, сфера публікації також є бізнесом.