Видатний сучасний український дослідник руху декабристів (До 75-річчя доктора історичних наук, професора Г. Д. Казьмирчука) - СарнацькийO. П. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2019)
Казьмирчук Григорій Дмитрович народився 9 травня 1944 р. у с. Кальник Іллінецького р-ну Вінницької обл. в селянській родині і був у ній восьмою дитиною. Формуванню Григорія Дмитровича як особистості та майбутнього історика сприяла стародавня історична атмосфера, а також мальовнича природа рідного села Кальника, що розташовується на берегах річки Кальнички, притоки Собу, яка впадає у Південний Буг.