Політичне життя окупованої території Луганської області: відображення у друкованих засобах масової інформації - Котеленець, К. М.; Боровенська, І. І. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2019)
У статті розглядається суспільне життя окупованої території Луганської області у друкованих засобах масової інформації. Зазначена методологія дослідження, розписані методи та методологія дослідження друкованих засобів масової інформації, складена вибірка. У статті наводяться деякі результати контент-аналізу газет, які друкувались протягом року у трьох населених пунктах так званої Луганської народної республіки, а саме: Луганську, Стаханові (Кадіївці) та Антрациті. Проаналізовані газети обраних газет, які відображають суспільні процеси на окупованій території Луганської області. Саме ЗМІ надають змогу зробити висновок, що газети мають інформаційний напрям контенту, що інформація, яка в них надається, найчастіше має побутовий або економічний характер, а також, що концентрується увага на ситуативних заходах. Доведено, що політичному життю так званої Луганської народної республіки приділяється достатньо багато публікацій. Проте виявлено, що кількість публікацій щодо української чи російської влади мають майже однакову кількість. Також було виявлено, що хоча й спостерігаються у газетах й негативні статті щодо України, все ж таки найчастіше вона висвітлюється у нейтральному контексті. Щодо публікацій про міжнародні політичні події, то таких публікацій вкрай мало, що говорить про консервування політичної думки в межах двох країн та безпосередньо ЛНР. Проаналізувавши публікації у друкованих ЗМІ так званої Луганської народної республіки, автори дійшли висновку, що політичне життя окупованої території висвітлюється найчастіше. Цікавим виявився факт й про кількість публікацій щодо української чи російської влади. Вони не мають значної розбіжності. Також було виявлено, що хоча й спостерігаються у газетах й негативні статті щодо України, все ж таки найчастіше вона висвітлюється у нейтральному контексті.