Суб’єкти політичного менеджменту в парадигмі належного врядування («good governance») - Alali, Ahmad (Науково-теоретичний альманах Грані, 2018)
У статті досліджено можливість корекції діяльності політичної системи, що визначається в рамках концепції належного врядування – «good governance». Підкреслюється, що для багатьох трансформаційних держав сучасного світу нагальною є потреба самообмеження політичних акторів. Сконцентровано увагу на удосконаленні ефективності політичного управління за допомогою концепції «good governance». Наголошується, що в умовах демократизації посилилися вимоги до прозорості влади, її відповідальності та адекватності прийнятих рішень. Стверджується, що у демократичному політичному процесі дедалі більшу роль починають відігравати громадські експерти. Встановлено значення інформатизації процесу громадянського самовиразу. Проаналізовано представництво політичних уподобань у політичному менеджменті. З’ясовано роль роздержавлення й деформалізації процесів політичного управління у процесах появи суб’єктів політичного менеджменту. Доведено зміст ідентифікації функції суб’єктів політичного менеджменту у країнах політичних трансформацій. З’ясовано неповну інституційну спроможність політичних гравців. Розглянуто значення перетворення сучасних суб’єктів політичного менеджменту на колективних учасників ухвалення стратегічних рішень.