Синтез добра і краси петриківського розпису - Harkava, T. A. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2017)
У статті розглянуто петриківський декоративний розпис як унікальний прояв української народної культури, визнаний на світовому рівні як нематеріальна культурна спадщина людства, у контексті його філософських засад.