Соціальні медіа як інструмент позиціонування діяльності молодіжних неурядових організацій - Shvab, M. A. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2014)
Стаття присвячена аналізу соціальних медіа, як важливого інструменту засобів масової інформації у діяльності молодіжних неурядових організацій. У статті йдеться про особливу популярність соціальних медіа серед молоді, в умовах стрімкого розвитку інформаційних технологій. Автор наголошує, що сьогодні соціальні медіа є основним онлайн-каналом комунікації серед молодого покоління, про що слід враховувати при створенні зовнішніх комунікацій молодіжними неурядовими організаціями. Молодіжні організації найчастіше використовують соціальні медіа для залучення цільової аудиторії, поширення та обміну інформацією, просування своїх послуг, організації комунікації та онлайн-діалогу. Автор аналізує різні інструменти соціальних медіа, серед яких: блоги, мікроблоги (Twitter), соціальні мережі (Facebook, ВКонтакте), відеохостинги (Youtube) тощо. Всі ці інструменти є легкими у використанні, не потребують особливих навичок та ресурсів та є малозатратними. Автор наголошує на необхідності розміщувати Інтернет-адресу організації на всіх сайтах соціальних медіа та традиційних друкованих матеріалах НУО для максимально зручного пошуку молодіжної НУО серед великої кількості соціальних спільнот.