Поняття «можливого світу» в роботах С.Кріпке - Kovtun, A. L. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2016)
У статті розглядається поняття «можливого світу» в філософії Сола Кріпке. З’ясовано, що в існуючих роботах філософ не дає певних рамок для цього поняття, проте існують інші способи представлення «можливого світу». Висвітлена аналогія, за допомогою якої можна краще подати це поняття, уникаючи невірного тлумачення. Встановлено деякі аспекти та особливості побудови можливих світів з теорії С. Кріпке. Пояснюється доведення випадкових тверджень тотожності і його хибність. Розкривається схожість понять Б. Рассела «сфера дії дескрипції» і С. Кріпке «теорія дескрипцій». Описуються особливості вбудовування власних назв у рамки поняття «контрфактичних ситуацій» і відображається необхідність властивості самототожності об’єкта при переході з актуального світу в потенційний. Окреслюються особливості критики У.В.О. Куайном поглядів Р.Б. Маркус щодо питання про імена власні і їх дескрипціях. Викладаються схожі риси між дейктичними іменами та іменами власними.