Філософія успіху: критика бінаризму - Karpenko, S. R. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2016)
Розглядаються категорії соціальної успішностінеуспішності, пропонується критичний підхід до цієї бінарної опозиції як до застарілої форми соціального дискурсу і систем самопрезентації і самоідентифікації. Натомість взамін номотетичного принципу пропонується принцип ідеографізму, який дозволяє більш точно досліджувати і розуміти суб’єкта в системах соціальної взаємодії.