Становлення медіа-освітнього простору як філософська проблема - Kolomiets, D. V. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2016)
Взаємозв’язок освітнього простору та медіа-простору не є поверховим, оскільки сам просторовий вимір феномена освіти тісно пов’язаний з інформаційною революцією й системною трансформацією освітньо-культурної сфери суспільства. Формування уявлень про освітній простір у взаємозв’язку з іншими просторами стало можливим у результаті інформатизації й комп’ютеризації суспільства. Медіа- та освітній простори є формою руху людського буття у вигляді певної координації людей, їхніх дій і певних умов, засобів і результатів життєвих процесів. Переплетеність освітнього простору та медіа-простору в сучасних умовах набула системного характеру у формі коадаптації медіа- і освітнього простору як нового соціокультурного феномена. Специфіка інтеграції медіа- та освітнього простору полягає саме в інформаційно-медійному контексті становлення освітніх практик постіндустріального суспільства, пов’язаних з проектуванням медіа-простору освіти, створенням і впровадженням інформаційно-комунікаційного освітнього середовища.