До питання щодо вивчення англійської мови для іноземних студентів (на прикладі технічних університетів) - Гасанов, Ельнур (Науково-теоретичний альманах Грані, 2026)
Анотація. Актуальність. Інженерія – це високоглобалізована галузь, у якій транскордонне співробітництво, міжнародні конференції, дослідження та професійне спілкування роблять англійську мову універсальною робочою мовою. Мета. У статті розглядається важливість володіння англійською мовою для студентів-інженерів та її роль у їхньому академічному, професійному та особистісному розвитку. Результати. Володіння англійською мовою розширює доступ до науково-технічних ресурсів, підтримує ефективне спілкування з колегами, викладачами та фахівцями, зміцнює міжнародні мережі та підвищує конкурентоспроможність на світовому ринку праці. Це також дозволяє студентам-інженерам ефективніше брати участь у роботі багатонаціональних команд та міжнародного академічного та професійного середовища. Висновки. Для студентів-інженерів англійська мова – це не просто вибіркова навичка, а важливий компонент академічного успіху, професійного спілкування, доступу до глобальних знань та майбутнього кар'єрного розвитку.