Особливості реклами та ПР у туризмі - Zubarieva, M. A. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2015)
У статті розглянуто актуальні питання використання важливих інструментів прикладних соціальних комунікацій тактичного спрямування (реклама) і стратегічного (ПР). Охарактеризовано основні види реклами у туризмі та види ПР – діяльності. Виділено основні відмінності між рекламою і ПР у туристичній сфері, зосереджено увагу на правильності вибору оптимального (найбільш ефективного) каналу (засобів) реклами. Визначено специфіку, проблематику реклами як основного інструменту для просування туристичного продукту на мережевий ринок. Деталізовано переваги та значущість такого інноваційного засобу масової комунікації, як глобальна мережа Інтернет. Розглянуто найбільш популярні види Інтернетреклами в туристичній сфері, зокрема розміщення інформації в каталогах Інтернетресурсів; реєстрація сайту в пошукових машинахроботах; банери; розсилки по електронній пошті. Наведено рейтингові позиції туристичних сайтів мережі Інтернет (ТОП15). Виділено ряд підходів до вивчення та систематизації рекламної Інтернетінформації в туризмі, розглянуто специфіку та сучасні передові технології Інтернетреклами в туристичній сфері. Зроблено висновок щодо того, що розглянуті питання статті стосовно реклами та ПР у туризмі лише формують уявлення про складність і багатогранність туристичної реклами як за допомогою газет, радіо, телебачення, так і зокрема Інтернетзасобів. Можливості туристської реклами та ПР у мережі Інтернет не мають меж.