Вокальна формація «Піккардійська терція» в музично-культурному житті України 1992-2022 рр.: становлення та розвиток - Мировський, Олексій (Науково-теоретичний альманах Грані, 2024)
Актуальність статті полягає у заповнення значної прогалини досліджень діяльності «Піккардійської терції» й пропонує комплексний аналіз їх творчого шляху, розглядає різні аспекти впливу гурту на українську музичну культуру: їх внесок у популяризацію акапельного співу та вплив на формування музичних смаків кількох поколінь слухачів. Оскільки це дослідження є багатоплановим і різнобічним, то воно зможе привернути до себе увагу читацької аудиторії й зробити розголос вищезазначеної вокальної формації. Мета статті – висвітлення історії становлення та розвитку вокальної формації «Піккардійська терцію», а також систематизація джерел про даний колектив. Результати. Досліджено процес становлення та розвитку вокальної формації «Піккардійська терція» в контексті музично-культурного життя України з 1992 по 2022 рр. Проаналізовано як цей гурт став знаковим явищем в історії української музики, значно піднявши її якісний рівень, розглянуто основні творчі досягнення «Піккардійської терції», їх участь у міжнародних фестивалях та конкурсах. Розглянуто внесок кожного учасника гурту у формування унікального стилю виконання та їхню роль у збереженні і популяризації національної культурної спадщини. Підкреслено значення гурту в контексті культурних та соціальних змін, що відбувалися в Україні протягом останніх тридцяти років, та досліджує їхню здатність адаптуватися до нових умов, зберігаючи при цьому свою унікальну ідентичність. У висновках підкреслено значення гурту в контексті культурних та соціальних змін, що відбувалися в Україні протягом останніх тридцяти років, та досліджено їхню здатність адаптуватися до нових умов, зберігаючи при цьому свою унікальну ідентичність. Також закцентовано на їх внесок у популяризацію акапельного співу та вплив на формування музичних смаків кількох поколінь слухачів.