Особливості взаємодії і сприйняття працюючих студентів роботодавцями - Fedorenko, N. I. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2015)
У представленій статті зазначено, що сьогодні конкуренція за привабливі робочі місця між різними за віком, досвідом та освітою категоріями працівників активно підвищується. Гострота цієї конкуренції зростає і за рахунок студентів вищих навчальних закладів. Далі автором описані результати власного дослідження особливостей взаємодії і сприйняття працюючих студентів роботодавцями. Виявлено та проаналізовано основні тенденції ставлення роботодавців до працюючих студентів: зацікавленість у співпраці, основні причини, які спонукають роботодавців взаємодіяти зі студентами, думки роботодавців щодо мотивів, які спонукають студентів працювати, особливості сприйняття роботодавцями студентів як працівників, які види діяльності зазвичай пропонують виконувати роботодавці студентам, на які поступки щодо потреб студентів готові йти роботодавці. В дослідженні описуються питання формальних взаємовідносин роботодавців зі студентами. Відповіді респондентів також дозволили проаналізувати особливості сприйняття роботодавцями працюючих студентів і скласти ієрархію позитивних та негативних якостей працюючих студентів з точки зору роботодавців. У висновках статті підсумовуються особливості сприйняття і взаємодії роботодавців зі студентами та йдеться про те, чи вдається студентам реалізовувати себе у додатковій трудовій діяльності та формувати необхідні їм професійні вміння і навички.