Правові регулятиви посилення альтруїзму в українському суспільстві - Feldman, O. B. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2015)
У статті аналізуються правові механізми посилення альтруїзму в українському суспільстві. Альтруїзм постійно розвивається, набуває нових форм під впливом суспільних відносин. У сучасному українському суспільстві альтруїзм має займати особливе місце в інституціоналізації людської гідності та прав і свобод людини, стати нормою суспільної діяльності. В даній статті окреслено вдосконалення нормативноправової бази на основі принципу альтруїзму, гармонізації відносин між державою і громадянським суспільством за допомогою альтруїстичних практик. Зазначено, що гострі соціальні протиріччя, відчуження людини, можуть бути подолані тільки через домінування соціальних цінностей, побудованих на принципах ідеї гідності і прав людини. Держава та благодійні організації в демократичному суспільстві мають бути партнерами, створюючи сприятливі умови для відкриття громадського потенціалу та активізації альтруїзму у населення. Відмічається, що особлива увага повинна бути приділена забезпеченню прав для інвалідів та захисту їх від дискримінації.