Молодіжна політика Азербайджану та її внесок у міжнародний розвиток співпраці молоді - Pashayeva, N. (Науково-теоретичний альманах Грані, 2017)
Кожна вікова група суспільства в Азербайджані грає свою роль, що є важливим для зміцнення стабільного громадянського суспільства та інших цілей. Молодь, як важлива категорія суспільства, має багато ролей в залежності від використовуваної перспективи. Відповідно до Закону Азербайджанської Республіки «Про молодіжну політику», молодими людьми вважаються особи у віці від 14 до 29 років. У статті йдеться про те, що Азербайджан стійко розвивається і змінюється, це впливає на позитивні зміни в суспільстві і на розвиток життя молоді. Таким чином, виникає багато нових можливостей, які забезпечують нинішній молоді представляти різні точки зору і майбутнє, недоступні попереднім поколінням. Автор аналізує роль державної політики щодо молоді Азербайджану в розвитку молоді і методи її реалізації, а також внесок даної політики в міжнародне молодіжне співробітництво. В контексті міжнародної діяльності молоді різних країн і континентів автор фокусується на ролі міжнародних заходів, що реалізуються в рамках молодіжної політики Азербайджану, в розширенні та розвитку міжнародних відносин і співробітництва молоді. Це, в свою чергу, робить позитивний вплив на розвиток взаєморозуміння і міжнародного співробітництва між державами.